Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

De driehoek ouder, kind, school

22 september 2022

De driehoek ouder, kind, school is erg belangrijk. Op de Uilenspiegel, de school waar Sjaak van Moorsel voor de klas staat, besteden ze daar dan ook uitgebreid aandacht aan. Het lied 'Samen zijn wij' van Chef'Special is het vertrekpunt dit jaar.

Samen kunnen we alles zijn
Samen, samen
Samen ben ik, samen ben jij, samen zijn wij.

Deze tekst schalt in de vroege ochtend uit de speakers. Ouders druppelen samen met hun kinderen het schoolplein op. Ze zijn in afwachting van de jaaropening. Erny, onze directeur, trapt af. Hij heet iedereen welkom.

Weinig tijd om te praten krijgt hij niet. Eén van de leerkrachten stormt vanuit het schoolgebouw het plein op: 'Dit is niet de bedoeling, we zouden het dit jaar samen gaan doen. Niet alleen.' Wanneer de kinderen massaal ‘Samen, samen’ roepen, komen de leerkrachten met emmers over hun hoofd het plein op gelopen. In hoog tempo wordt geraden welk hoofd verstopt zit in de emmer. Bij nieuwe leerkrachten en stagiaires wordt iets langer stilgestaan.

Samen. Dat hadden we afgesproken. Dat willen we dit jaar graag doen. Heel veel emmers worden uitgedeeld aan de kinderen. Zij krijgen er ook trommelstokjes bij.Giel, leerkracht van groep3/4 leidt het geheel. Een prachtig muzikaal optreden.

Want:

Samen kunnen we alles zijn
Samen, samen
Samen ben ik, samen ben jij, samen zijn wij

De aftrap is hierbij gedaan. Hier gaan we voor. Met onze leerkrachten, onze kinderen en onze ouders.

De eerste weken. In een aantal klassen wordt het lied 'Samen’ aangeleerd. In heel veel klassen vertellen kinderen over zichzelf. Wie ben ik, wat vind ik fijn, wat vind ik lastig. Zo leren we elkaar beter kennen. Zo kunnen we rekening houden met elkaar.

En we zijn bezig met de voorbereidingen van ons kamp. Ontzettend belangrijk, vinden wij, voor alle groepen. Een tot en met acht. Elkaar leren kennen, ontmoeten, ook daar.

Deze week zijn we met de ouders bij elkaar. Alle parallelgroepen presenteren zich. Wat doen we, hoe werken we, kunnen we elkaar versterken?

Samen kunnen we alles zijn. Ook op onze school.

Sjaak van Moorsel is leerkracht op de Uilenspiegel in Boekel

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief