Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

12 oktober Symposium

Symposium voor lerarenopleiders: Tijd voor pedagogiek in de lerarenopleiding

Op vrijdag 12 oktober 2018 organiseert het NIVOZ in samenwerking met Hogeschool de Kempel een symposium over de pedagogische opdracht van de lerarenopleiding (zowel PO als VO). Het is een initiatief van de lectorenkring rondom de NIVOZ-leerstoel. Aanleiding is de oratie van Gert Biesta, uitgesproken op 11 april 2018 bij de aanvaarding van het ambt als hoogleraar ‘Pedagogische dimensies van onderwijs, opleiding en vorming, met bijzondere aandacht voor processen van humanisering en persoonsvorming’  aan de UvH in Utrecht.

Op het symposium verkennen we met elkaar de pedagogische opdracht van de lerarenopleiding en de wijze waarop we die vorm kunnen geven. Dat willen we doen door ervaring en wijsheid uit de praktijk van het opleiden bij elkaar te brengen en door van daaruit nieuwe vragen op te halen.

Tijdens het symposium vormen praktijkvoorbeelden uit de opleiding het vertrekpunt. Aan dialoogtafels vinden gesprekken plaats naar aanleiding van vragen als: Wat hebben wij te doen waardoor onze studenten zich sterker gaan oriënteren op de essentie van hun beroep, namelijk de pedagogische relatie met hun leerlingen? En hoe geven wij nog beter vorm aan de pedagogische relatie met onze eigen studenten?

We verzamelen de opbrengsten van de dialoogtafels. Daarna reflecteert een panel met onder andere prof. dr. Gert Biesta op deze uitkomsten, met de bedoeling om daarin lijnen te trekken en een verdiepingsslag te maken.

Interesse?
Het exacte programma en de deelnamekosten worden medio juni bekend. Heeft u belangstelling of interesse, stuur dan een mail naar info@nivoz.nl In een later stadium (tweede helft van juni) kunt u zich op deze pagina voor het symposium inschrijven.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 12 oktober 2018
Tijd: 10.30 tot 15.30 uur
Gastlocatie: Hogeschool De Kempel, Deurneseweg 11, Helmond

Namens dr. Jos Castelijns (HS De Kempel), prof.dr. Luc Stevens (vh. directeur NIVOZ), prof.dr. Rob Martens en prof.dr. Gert Biesta

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief