Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Suze Roelofs

Onderwijsbegeleider

Suze Roelofs-Emonds (1974) en Ellen Emonds (1983) zijn twee zussen die allebei hun hart verloren aan het onderwijs. Beiden hebben jarenlange ervaring in het procesgericht begeleiden van kinderen in het basisonderwijs. Geïnspireerd door het ErvaringsGericht Onderwijs en puttend uit alle inzichten die een kindgerichte insteek hebben, zijn zij in staat (school)teams, leraren, MT’s, pedagogisch medewerkers en ouders te begeleiden in het luisteren naar hun hart voor kinderen, dat te conceptualiseren met het hoofd en tot slot de vertaalslag te maken naar het handelen.

Welbevinden en betrokkenheid doen altijd mee, net als een rijke leer/leefomgeving en natuurlijk ben je zelf voortdurend aan zet. Want een mooiere wereld begint bij jezelf!

Wat als je zou geloven dat álle kinderen er élke dag het beste van willen maken?
Wat als je zou geloven dat álle kinderen echt zichzelf zouden mogen zijn?
Wat als je zou geloven dat álle kinderen het liefste doen waar ze goed in zijn?
Wat als je zou geloven dat wanneer kinderen mogen doen waar ze goed in zijn, zelfvertrouwen opbouwen om ook de dingen te willen doen die ze nog moeten leren?

Wat als je zou durven om wat je hart je vertelt met je hoofd te horen en met je handen te doen? Wat zou er dan kunnen gebeuren in jouw kindcentrum, in jouw school, in jouw groep, in jouw werk?

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief