Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Sabrina Alhanachi

onderwijswetenschapper & orthopedagoog

Sabrina Alhanachi (1989) groeide op in Groningen en heeft zes jaar in Frankrijk gewoond en gestudeerd.
Ze is afgestudeerd als orthopedagoog en momenteel werkzaam als promovenda (afrondende fase) bij de sectie onderwijswetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Sabrina wordt gedreven door de vraag hoe we de achtergronden van alle leerlingen in de klas kunnen betrekken zodat zij allemaal gelijke kansen kunnen krijgen om goed te presteren, gemotiveerd te zijn en zich thuis te voelen op school. Zij verricht onderzoek naar de samenwerking van docenten op het gebied van cultureel responsief lesgeven. Daarnaast heeft zij zowel onderzoeks- als onderwijservaring en expertise op de domeinen van cultureel responsief onderwijs, etnische identiteit, diversiteit in het onderwijs, motivatie in cultureel diverse klassen en gevoelige onderwerpen. Voor haar onderzoek heeft ze docenten begeleid in professionele leergemeenschappen waarin cultureel responsief lesgeven centraal stond. Verder heeft zij diverse workshops/cursussen gegeven aan docenten in het voortgezet onderwijs over cultureel responsieve competenties.
Samen met Duitse onderzoekers werkt Sabrina momenteel aan een podcast over Onderzoek naar Diversiteit. Deze wordt binnenkort gelanceerd.
Naast haar expertise op het gebied van culturele diversiteit in het onderwijs heeft zij ook ervaring met afname van intelligentieonderzoek,  psychologisch onderzoek, multidisciplinair werken en behandeling van internaliserende gedragsproblemen bij jongeren.

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief