Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Nienke de Vries

onderwijsbegeleiding

Een vraag die ik graag stel is: “Waar maak jij het verschil?” Om mensen hier een antwoord op te laten vinden, laat ik ze stilstaan. Ervaar maar wat er gebeurt als je dat doet. En vraag jezelf: “Wat heb ik op dit moment echt nodig?” Het begint bij bewustwording. Ik ben geïnspireerd door Zijnsoriëntatie. Ik neem overal mezelf helemaal mee naartoe, ik ben niet anders in mijn werk dan thuis. Jij mag ook jezelf zijn.

In 1996 ben ik afgestudeerd aan de pabo en ging ik invallen om voor mezelf te ontdekken wat voor mij een goede werkplek was. Ik startte in groep 3 in een achterstandswijk in Amsterdam. Er zaten 42 kinderen in de klas. Er was veel bezieling in het team. Al vrij snel vroeg ik me af hoe ik beter kon aansluiten bij de kinderen en ging ik een opleiding tot Remedial Teacher doen.

Vervolgens werd ik Intern Begeleider en zocht ik naar meer samenwerking met de leerkrachten die ik begeleidde. Dus ging ik een coachopleiding doen. Toen ik in Amersfoort ging wonen en zelf kinderen kreeg, werd ik adjunct-directeur waarbij ik me vooral bezighield met onderwijsontwikkeling, personeel en coachen van zij-instromers. Bij mijn volgende werkgever, APS ging ik steeds meer focussen op professionele cultuur en sociale veiligheid.

Ik was steeds onderweg naar waar ik nu ben: mijn eigen onderneming.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief