Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Marlies Bolsius

Mijn naam is Marlies Bolsius, ik ben 63 jaar en moeder van zeven kinderen en zeven kleinkinderen.


Vanaf 1968 ben ik ruim veertig jaar  werkzaam geweest in het basisonderwijs. De kennismaking met het ErvaringsGericht Onderwijs uit België – eind jaren tachtig - is een belangrijk moment geweest om plezier en voldoening in het onderwijs te houden. De laatste vijftien jaar zat ik als adjunct en waarnemend directeur meer aan de beleidsmatige kant, tot ik in 2010 met vervroegd pensioen ben gegaan.


Op dit moment bied ik hulp aan kinderen die op een of andere manier vastlopen in hun ontwikkeling of op school. En ik maak deel uit van een landelijk secretariaat ‘Nieuwe Mensheid’ waarin ik de wereld van het onderwijs vertegenwoordig. De 7 leidende principes van hetkind sluiten naadloos aan op onze uitgangspunten. De Nieuwe Mensheid bestaat o.a. uit een groot internationaal netwerk van maatschappelijk betrokken en naar vernieuwing strevende mensen.


Het kind, zowel in mijn gezin als op school, is altijd mijn ‘leermeester’ geweest. In het NIVOZ-traject Pedagogische Tact ervoer kreeg ik een bevestiging van mijn pedagogisch inzicht dat ik via jarenlange ervaring had opgebouwd.


Bij  het platform hetkind ontmoet ik wetenschappers, specialisten, leerkrachten, ouders en kinderen die ik ervaar als bondgenoten op weg naar een gemeenschappelijk doel:  ‘De realisering van elke mens zoals hij vanuit het diepst van zijn eigen wezen bedoeld is in een omgeving en een maatschappij die hem de ruimte geeft te laten ‘zijn’ in harmonie met zichzelf en de ander’.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief