Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

'Niet rusten voordat elk kind gelukkig is'

17 augustus 2012

Meer dan 4000 mensen gaan meester Kanamori ontmoeten tussen 3 en 12 september. Met een groot aantal mensen wordt zijn 'schoolreis' door Nederland vormgegeven. In de aanloop komt een aantal organisatoren en steunbetuigers aan het woord in een korte inspirerende bijdrage. Vandaag: Marlies Bolsius van stichting Focolare. 'Niet rusten voordat elk kind gelukkig is'.

Vuur

Samen met Marianne Bloemendaal rijd ik op 19 juni 2012 naar Driebergen. Ik heb haar gewezen op deze speciale lerarenbijeenkomst van hetkind.org  Omdat ik haar als leraar ken, en haar bevlogenheid en passie voor het kind.

Maar wat kunnen we van deze avond met ‘Kanamori-leraren’ verwachten? Wie zullen er allemaal zijn? Wat staat er op het programma? Wat wordt er van ons, van mij, verwacht?

Langzaam maar zeker vult de tuin en de bar van de oude villa op landgoed De Horst zich met mensen, met warmte, met stralende ogen, met enthousiaste verhalen. De grote kring die zich even later vormt rondom de introductie van Marcel van Herpen symboliseert en creëert  verbondenheid. Is dit al niet het ultieme Kanamori-gevoel?

We verdelen ons in kleinere groepjes, sluiten aan bij degenen die we een kwartier geleden nog niet kenden. En dan zie je, voel en ervaar je hoe die verbondenheid zich verdiept en verwantschap wordt. We kunnen elkaar diep in de ogen kijken en van elkaar zien wie we écht zijn.

Eigenlijk is deze ervaring niet anders dan wat wij elke dag opnieuw beleven met ‘onze’ kinderen. Kom binnen…. hier ben ik…. dit ben ik….voor jou… Wat ben jij mooi en waardevol zoals je bent….. laten we samen werken aan een wereld waarin jij en ik en ALLE anderen om ons heen gelukkig  kunnen zijn…

Wanneer we op het eind van de avond weer in de kring samenkomen, brandt er een haardvuur op het grasveld. En er is ook een ander symbolisch vuur opgelaaid dat ongetwijfeld verder gedragen wordt naar personeelskamers en klaslokalen in heel Nederland. De plek waar iedereen de volgende morgen weer zal verschijnen. Met een open mind  en open armen. Om de juf of meester te zijn die niet rust voordat elk kind gelukkig is.

Marlies Bolsius
Stichting Focolare
www.focolare.nl

Wilt u zelf meester Kanamori ontmoeten? Klik dan hier voor de laatste informatie over kaartverkoop. Op enkele plaatsen zijn nog tickets te bestellen. Tijdens de Kanamori-week is een gratis onderwijskrant te verkrijgen van hetkind en is het boek  'Inochi no kyokasho - Levenslessen van meester Kanamori'  te koop. Meer info volgt via deze website.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief