Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Jorus Rompa

Pedagoog, bestuurder, oprichter STRONK

Jorus Rompa (pedagoog) is 24/7 verbonden aan de innovatieve jeugdwerkplaats STRONK in Noord-Brabant, dat hij met zijn maatje Mark Jonkers (ingenieur) vijf jaar terug is gestart en is gaan vormgeven. Mark en Jorus delen een passie voor 'het maken' en voor 'het begeleiden' van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. in Dongen werken ze samen met thuiszitters, zorgjeugd en toekomstige makers.

Stronk levert maatwerk in opdracht van particulieren en organisaties. Als verlengstuk van hun werkzaamheden geven ze advies en uitleg over hun praktische aanpak en filosofie.

Jorus over zichzelf:

'Ik ben een enthousiaste, muzikale jongeman uit Dongen. Ook ik hou enorm veel van muziek en ik vind ‘het leven’ een knijter interessante ervaring waar ik elke dag met veel bewondering doorheen wandel.

Stronk is voor mij een samenkomst van alles wat ik tot op heden in mijn jonge leven gedaan heb. Met mijn hbo Pedagogiek op zak en werkervaring bij verschillende bedrijven en instellingen besloot ik – samen met Mark – een mengeling te maken van deze activiteiten en expertises.

Binnen Stronk pak ik alles op wat om een jongere heen speelt (inclusief het bureaucratische systeem) en zorg ik voor verbinding tussen de jongere en de verschillende partijen. Daarbij verbind ik ook partijen onderling en voer ik vaak met succes procesregie. Dit is een leuke, soms frustrerende maar altijd vruchtbare positie. Ik sta letterlijk ‘naast’ een jongere op de vloer en kan daarmee een helder beeld schetsen van de belevingswereld van de jongere en het systeem dat om hem/haar heen zit.

Het werken met mensen geeft mij voldoening en maakt mij een tevreden mens. ‘Durven doen wat raakt’, daar sta ik voor. Het in de wereld zetten van je dromen, ideeën en idealen vind ik belangrijk en het maakt me blij hier iedere dag mee aan de slag te zijn. Met Stronk bied ik die kans aan mezelf en aan anderen: daar ben ik erg trots op!'

In 2017 is er een korte documentaire verschenen over Jorus' visie op het innerlijk kind.

In 2024 is er een korte video gemaakt door Movisie over STRONK.

 

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief