Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Gérard Zeegers

Voorzitter College van Bestuur SPOLT

Gérard Zeegers (1961)

Ik ben al ruim drie decennia met veel plezier werkzaam in het onderwijs; eerst als leraar, toen als schoolleider, vervolgens als coach, en nu als bestuurder. Ik ben een man van de praktijk die de theorie continu bestudeert. Daarnaast ben ik een theoreticus die nog steeds midden in de praktijk staat. Ik ken de dynamiek van de klas, de school en de bestuurskamer en weet wat daar gebeurt en wat daar nodig is. Ik ben in staat om het perspectief van de leraar, de schoolleider en de bestuurder in te nemen en hen te helpen om zélf de juiste vervolgstappen te zetten.

Sinds november 2017 ben ik voorzitter van het College van Bestuur bij Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier (SPOLT). SPOLT is een middelgrote organisatie voor primair onderwijs in Midden-Limburg. Ik heb me met de organisatie en haar kernwaarden - inspireren, verbinden en ondernemen- verbonden en draag die met plezier uit. Als leraar, als schoolleider en ook als bestuurder heb ik me altijd omringd met bevlogen, kritische, ondernemende professionals, die elkaar inspireren en samen school maken. Die daaraan plezier en zingeving ontlenen en dat vervolgens weer doorgeven. En dat blijf ik doen.

Ik lever graag een bijdrage aan betekenisvol onderwijs. Op elk niveau van de organisatie, met oog voor het geheel en gebaseerd op valide theorieën. Daarnaast schrijf en spreek ik graag over de prachtige mix van theorie en praktijk. Ik ben van mening dat alle inspanningen van opvoeders en onderwijzers zinvol zijn... als de betrokken kinderen daar profijt van trekken.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief