Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Elsbeth Teeling

Ik ben Elsbeth Teeling. Ik ben de moeder van Keet (7 jaar) en Teun (1 jaar). En verder durf ik mijzelf sinds januari 2011 ook schrijver te noemen. Ik schrijf omdat het mijn passie is en omdat ik er zo lekker mijn gedachtes mee kan ordenen. Ik schrijf omdat ik hoop dat mensen er soms wat aan hebben en uiteindelijk schrijf ik ook om mijn brood er mee te verdienen.


Toen Keet in 2004 veel te vroeg en te klein werd geboren ontstond er een hele nieuwe wereld om over te schrijven.  Als je moeder wordt is er zo veel waar je je over kunt verwonderen, waarover je onzeker kunt zijn, trots of in de war. Met mijn blogs hoop ik bij andere ouders een glimlach op het gezicht te laten verschijnen en hoop ik een beetje op het ‘gedeelde-smart-is-halve-smart-principe’. Daarnaast zijn m’n blogs ook gewoon verslaglegging van een periode die je niet kunt vasthouden. Omdat het leven verder gaat. Omdat je zelf en de kinderen groeien en ontwikkelen en het verdomd lastig is om te onthouden hoe mooi, ontroerend, grappig, en lief het ook al weer was……


Vanuit mijn blog is ook het idee ontstaan voor het ‘Handboek voor relaxte moeders’. Een hilarisch geïllustreerd boek van uitgeverij Snor dat bestaat uit 100 korte tips van mij voor vrouwen die voor het eerst moeder worden. Het boek gaat niet over kinderen, maar uitsluitend over wat er met jou gebeurt als je moeder wordt. Het dient als hart onder de riem en lachspiegel.


En tot slot schrijf ik vanuit mijn bedrijf (Helder Verhaal) teksten voor verschillende opdrachtgevers op allerlei terreinen. Ik heb me inmiddels gespecialiseerd in het onderwijs en schrijf onder andere voor onderwijsbladen en onderwijsadviesbureaus. Via mijn man Henno Oldenbeuving (YoungWorks) heb ik kennis gemaakt met de onderwijswereld die mij enorm boeit. En door mijn schrijfwerk leer ik steeds meer prachtige initiatieven en inspirerende mensen binnen dit werkveld kennen.


En ik krijg er zowaar bijna een mening over!
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief