Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Bij het consultatiebureau: 'Met samengeknepen billen wacht ik op het oordeel'

25 juli 2014

‘Teken maar een rondje,’ zegt de mevrouw van het consultatiebureau tegen Teun. Het is zijn laatste bezoekje, want volgende maand wordt hij vier. Moeder Elsbeth Teeling schrikt van de opdracht en ziet haar zoon niettemin wel wat krassen. Met samengeknepen billen wacht ze op het oordeel. Een klein verhaal, daags voor haar vakantie.

foto_tekeningDe dokter tekent zelf een keurig rondje en geeft Teun een potlood. Op dat moment schieten er ongeveer twintig gedachten door mijn hoofd, variërend van ‘oh shit we hadden toch vaker thuis moeten tekenen’ tot ‘weet hij eigenlijk wel hoe hij een potlood moet vasthouden’ en ‘straks gaat ze ook nog vragen of hij al kan knippen.’

Teun pakt het potlood aan en zet voorzichtig een paar lichte krassen naast het rondje van de dokter.

Met samengeknepen billen wacht ik op het oordeel.

‘Dit kunnen meisjes vaak al eerder dan jongens,’ zegt de arts vriendelijk. En ze begint een heel verhaal over haar eigen zoon die nog geen schaar kon vasthouden toen hij naar de basisschool ging en dat ze als kleuter helemaal niet met hem had geoefend met tekenen, terwijl ze dat wel altijd aan de ouders op haar consult vroeg.

Ik ga opgelucht naar huis. En neem voor de zekerheid toch wat tekenspullen mee op vakantie.

Elsbeth Teeling blogt over haar belevenissen en verwonderingen. Vaak over haar  leven als moeder van Keet (9) en Teun (3) en vrouw van Henno. En hier en daar over verzonnen levens. Haar boek Relax Mama! verscheen in april 2012. Op dat moment richtte ze ook de Club van relaxte moeders op Facebook op. Een club met inmiddels meer dan 44.000 leden.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief