Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Bas ter Avest

beleidsadviseur, Pabo-docent

Bas ter Avest is beleidsadviseur Onderwijs en Kwaliteit bij DeBasis Fluvius bij DeBasisFluvius. Voorheen was hij opleidingsdocent op de Katholieke Pabo Zwolle en op de HAN Pabo.

Soms weet ik het niet: wat ik goed onderwijs vind, welke leerkracht ik wil zijn, hoe het ‘moet’. Dan twijfel ik. Wat ik wel weet is dat nieuwsgierigheid, ruimte, vrijheid, autonomie, verbondenheid, aandacht en contact sleutelbegrippen voor mij zijn.

Het niet-weten is helemaal niet erg, het zorgt er misschien wel voor dat ik met een open blik naar onderwijs kan blijven kijken. Als docent op de HAN Pabo probeer ik studenten mee te geven hoe waardevol het is om te twijfelen, jezelf vragen te stellen, te onderzoeken en grenzeloos nieuwsgierig te zijn.

Naast mijn werk in het onderwijs studeer ik aan de kunstacademie. Het helpt me om een frisse blik te behouden, om wakker te blijven.

Hetkind.org is voor mij een heel waardevol platform, omdat er verhalen gedeeld worden vanuit verschillende perspectieven. Oprechte verhalen, ontroerende verhalen, rake verhalen, stellige verhalen: verhalen die mij raken en me helpen in mijn voortdurende aanscherping van mijn eigen onderwijs.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief