Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Amber Walraven

assistent-professor aan Radboud Docenten Academie

Amber Walraven (1980)  is universitair docent aan de Radboud Docenten Academie. Zij is onder andere docent binnen de minor Creative Educational Design, waar zij samen met Henk ter Haar verantwoordelijk is voor het vak Educational Design.

“Als onderzoeker ben ik geïnteresseerd in zowel leerlingen als docenten en hoe zij het meeste uit leren en onderwijs kunnen halen. Wat is de rol van een leraar of een leerling, hoe beïnvloedt hun visie op het leren hun onderwijs en hun leren, wat is de rol van het curriculum? Hoe helpen we leerlingen en docenten om een blik op 'vandaag' te nemen en deze te gebruiken bij het vorm te geven van hun volgende les, cursus, project? Ik ben ervan overtuigd dat onderwijs continu in beweging is en we het steeds kunnen verbeteren door het stellen en beantwoorden van de juiste vragen. Ik heb een extra belangstelling voor de rol van ICT in dit hele proces.

Mijn onderzoek richt zich met name op het (samen met docenten) ontwerpen van ICT-rijke leeromgevingen en het meten van het effect daarvan. Het ICT aspect heeft niet alleen betrekking op het leren met behulp van ICT, maar ook op het leren omgaan mét ICT. Voorbeelden van dat eerste: gebruik van Ipads in het onderwijs, mobiel leren. Voorbeelden van het laatste: meten en verbeteren van informatievaardigheden van leerlingen op Internet. ICT in het onderwijs, en het ondersteunen van docenten hierbij vormt het grootste gedeelte van mijn onderzoek.”

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief