Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Volwassenheid gewogen: Onderwijs & de menselijke maat

Professor Gert Biesta, leerstoelhouder aan de Universiteit voor Humanistiek, sloot samen met Luc Stevens - founding father van NIVOZ - het jaarthema Volwassenheid af. Het was de zevende en laatste Onderwijsavond van het schooljaar op woensdagavond 6 juni in Driebergen. De titel van de lezing luidde: Volwassenheid gewogen: Onderwijs op menselijke maat.

Op deze laatste avond werden de verschillende perspectieven uit de voorgaande zes Onderwijsavonden bij elkaar gebracht. Deze sessie bood daarmee uitzicht, oriëntaties em een kader voor het gesprek over ‘de pedagogische opdracht’.Meer over Gert Biesta

NIVOZ-leerstoelhouder ‘Pedagogische dimensies’ aan de Universiteit van Humanistiek, tevens hoogleraar Educatie aan de Brunel Universiteit London. Biesta (1957) is sinds 2015 geassocieerd lid van de Onderwijsraad in Nederland.

Meer over Luc Stevens
Luc Stevens (1941) is founding father van stichting NIVOZ en emeritus hoogleraar orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht.

U vindt hier:

 

 De reeks Onderwijsavonden in Driebergen stonden in het teken van het begrip volwassenheid, het NIVOZ-jaarthema. Een verkenning van dat begrip biedt een mogelijke ingang - denken wij - om jouw pedagogische opdracht handen en voeten te geven en verder in praktijksituaties te concretiseren. Eerder leverden Désanne van Brederode (6 september), Iliass El Hadioui (5 oktober), Hans Boutellier (15 november) en Joep Dohmen (11 januari), Jan Derksen  (7 maart) en Arjen Wals (12 april) hun bijdrage hieraan. Ook daarop is er een terugblikpagina op deze NIVOZ-website.

In de voorbije schooljaren heeft stichting NIVOZ een groot aantal gerenommeerde sprekers ontvangen: hoogleraren, onderzoekers en praktijkmensen met recht van spreken, een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en/of soms internationale allure. De serie Onderwijsavonden in Driebergen heeft daardoor een reputatie opgebouwd. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden eerder hun weg naar theater Maitland op landgoed De Horst.

Nieuw schooljaar, nieuw jaarthema, vijf nieuwe Onderwijsavonden

Het nieuwe jaarthema is 'Spelen, leren, maken' Daarvoor zijn er vijf onderwijsavonden geprogrammeerd.

 

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief