Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Podcast met Rob Martens over 'het belangrijkste onderwijsboek van 2019'

15 januari 2020

Jan Jaap Hubeek wandelde eind 2019 met Rob Martens - destijds wetenschappelijk directeur van NIVOZ - over het landgoed De Horst in Driebergen. In deze podcast hebben ze het over het boek 'we moeten spelen' - geen academische publicatie, maar een essay waaraan ook het persoonlijke leven van Martens verbonden is. Het thema spel en de betekenis van een playful mind in onderwijs zet hij met dit schrijven stevig op de agenda.

Je kunt je ook abonneren op de NIVOZ-podcast via Spotify en Apple Podcasts. We hopen ongeveer tweewekelijks te blijven publiceren. Je krijgt dan bij elke publicatie automatisch een melding.
 

Prof. dr. Rob Martens was tussen 2018 en 2021 wetenschappelijk directeur bij stichting NIVOZ en tevens hoogleraar bij de faculteit Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit. Martens’ specialismen zijn onderwijsvernieuwing, motivatieprocessen en docentprofessionalisering.

Martens is ooit begonnen als onderwijspsycholoog aan de Radboud Universiteit en is ook werkzaam geweest bij de Universiteit Leiden.

Er zijn al veel korte reacties op het boek gegeven, die je hier kunt teruglezen. Een speciale vermelding krijgt het artikel van Dick van der Wateren: Het belangrijkste onderwijsboek van 2019: We moeten spelen

Op 10 december 2019 was er een speciale thema-avond waarin het boek centraal stond. Op deze terugblikpagina zie, hoor en lees je alles terug van deze avond.

--> Bestel hier het boek

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief