Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Tom Pellis

onderwijskundig leider basisschool

Tom Pellis (40) is sinds de zomer van 2019 onderwijskundig leider van basisschool Het Epos, een nieuwe school in het Rotterdamse Zuidwijk, geïnitieerd door stichting De Verre Bergen. Daarvoor was hij - vanaf 2012 - directeur bij Nutsbasisschool Teteringen en mede-directielid binnen Stichting Nutsscholen Breda.

Tom is sinds 2008 getrouwd met Esther. Samen hebben ze twee kinderen, een zoon van acht en een dochter van vijf. Zijn vrije tijd besteedt hij aan koken, lezen, wandelen met onze hond, fotografie en culturele activiteiten. Hij werkt nu zo’n 16 jaar op verschillende plekken en in verschillende functies in het onderwijs. Als onderwijskundig leider stuurt hij het docententeam aan en draagt hij zorg voor dat het onderwijs iedere dag een stukje beter wordt.
 

Zijn onderwijscarrière is begonnen in New Delhi, India. Daar heeft hij gewerkt op de Mirambika Free Progress School, een bestaande school in het zuiden van de stad. Daarnaast was hij in de periode dat hij daar woonde onderwijs gestart in een sloppenwijk van Gurgaon. Zijn werk in Nederland startte in het dorp Made op basisschool de Stuifhoek. Hij werkte daar acht jaar in verschillende functies. Van leerkracht groep 6 tot bouwcoördinator onderbouw met adjunct-directietaken. Als vrijwilliger dacht ik mee over de pedagogische onderwerpen bij het Nederlands Instituut Voor Onderwijs en Opvoedingszaken (NIVOZ). Ook was hij betrokken bij de oprichting van ‘Platform het kind’.

Tom Pellis werkte eerder mee aan de ontwikkeling van een nieuwe school in Breda. De naam van de school is Flowkids en deze school biedt ruimte voor hoog sensitieve kinderen in die regio. De school die hij in Teteringen startte, begon met 19 leerlingen. De school telt nu 200 kinderen en zit in een nieuw gebouw.  Dat was precies ook het moment dat hij in aanraking kwam met de nieuwe school in Zuidwijk waar hij een nieuwe uitdaging heeft opgepakt.

'Ik geloof in goed onderwijs voor iedereen. Hiervoor is het belangrijk dat je op de juiste manier samenwerkt met alle betrokkenen. We geloven samen in de hoogste doelen. Ik denk vanuit kansen en verbinding. Door mijn ervaring met nieuwe ideeën is het logisch dat ik die uitdaging in Zuidwijk aanga. Hoewel ik Rotterdam en Zuidwijk niet goed ken, ben ik geïnteresseerd in zijn grootte en de chauvinistische kracht. Dat zag ik ook in New Delhi en dat mis ik. Ik voorzie een prachtige toekomst in samenwerking en toewijding, juist vanuit alle verschillende achtergronden die er zijn in Zuidwijk. Iedere ouder/verzorger wil een veilige plek vol aandacht en oog voor hun kind, ongeacht plaats of achtergrond. Vanaf dat vertrekpunt kun je veel.'

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief