Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Roelant Wijngaards

coach / docent

Al zeker 15 jaar werk ik in het onderwijs, waarvan bijna 12 op het Montessori College in Nijmegen. Afgelopen jaren heb ik als docent Engels en kernteam coördinator gewerkt in de onderbouw van het havo / vmbo-t team. Daarnaast ben ik webmaster en PR coördinator van onze school. Volgend jaar ga ik een nieuwe uitdaging aan binnen onze school. Wij gaan starten met Agora onderwijs en ik zal 3 dagen in de week in de rol van coach kruipen.

Op een studiereis naar New York en Boston heb ik enkele Essential schools bezocht. Hier heb ik veel mooie voorbeelden gezien van scholen waar leerlingen een belangrijkere rol krijgen in hun eigen leren. Terug in Nederland ben ik anders naar onderwijs gaan kijken en heb ik me bezig gehouden met onderwijsverbeteringen.

Na een bezoek aan Agora in Roermond, wist ik het zeker. Ik geloof in de kracht van dit soort onderwijs en kijk ernaar uit om samen met de kinderen veel te ontdekken, te onderzoeken en te leren volgend schooljaar. Mijn bevindingen en mijn kijk op het onderwijs zal ik met jullie delen.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief