Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Rianne van der Raadt

Onderzoeker

Rianne van der Raadt werkt sinds september 2011 bij het NIVOZ als onderzoekster aan de legitimering van het ontwikkeltraject Pedagogische Tact. Zij richt zich, met Wim van Werkhoven, op de kwalitatieve analyses van de interviews die in het voorjaar van 2011 zijn afgenomen bij deelnemers.

Ik ben in 2010 afgestudeerd op de Universiteit Utrecht in Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken. Tijdens mijn studie ontwikkelde ik een passie voor zowel onderwijs als onderzoek. Het werk in dit veld ligt me aan het hart.

In mijn afstudeerproject in Zuid-Afrika verrichtte ik onderzoek naar voorschoolse educatie in townships. Het verschil tussen ‘zwart’ en ‘wit’, de mogelijkheden en onmogelijkheden is wat me daar het meest heeft geraakt. Onderwijs kan de toekomst daar werkelijk veranderen.

Na mijn studie ben ik twee dagen per week bij het bestuursbureau van Nuovo gaan werken, Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Utrecht. Ik heb een meer administratieve en beleidsmatige functie. Mijn droom is dat ik de wetenschap en de praktijk met elkaar kan verbinden en kinderen optimale kansen kan bieden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

De leidende principes van hetkind sluiten aan bij mijn vertrekpunten voor goed onderwijs en de ambities die ik koester.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief