Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Peter Boer

journalist en schrijver

Ik hou van mooi geschreven verhalen & columns over mensen en hun gedachten. Na verschillende baantjes en banen ben ik dertig jaar geleden met het echte schrijven begonnen: columns, korte series, interviews met de volgende thema’s: de multiculturele samenleving, cultuur, welzijn en onderwijs. Het zijn verhalen over mensen die ik tegenkom: ondernemers, beeldend kunstenaars, schrijvers, een wethouder en een imam.

Peter Boer (1958) is journalist & schrijver. Ik schreef verschillende boeken waaronder Vol Hoofd, autistische notities. Daardoor werd het bijna vanzelfsprekend dat autisme en onderwijs het thema was. Ik schreef columns, stukken en stukkies. Gaf lezingen en voorleesbeurten onder meer in bibliotheken.

Sinds 2015 schrijf ik voor een Utrechts magazine columns, portretten, interviews en rubrieken. Dit herinneringsjaar 2020 75 jaar bevrijding teken ik de laatste getuigenissen op; kleine verhalen, splinters soms, herinneringen. “Nog zie ik de Canadese soldaat in de Biltstraat voor me waarvan ik een chocoladereep kreeg. Ik proef nog hoe de chocolade langzaam op mijn tong smolt.” Een thema dat misschien nooit ophoudt om over te schrijven.

Een kleine greep publicaties:

Het Rain Man-cliché, Autistische reportages Gibbon Uitgeefagentschap

  • Boerenblogs: teksten voor auteurspagina van Gibbon (niet meer beschikbaar)  
  • “De opbrengst van een middag” in samenwerking met de Autistische werkplaats en Leo Kannerhuis. (2017)
  • Medeauteur Joodse Huizen deel 6 (2020)
  • Het A – woord in de letteren. Lezing voor autisme/inservice Malle (B) 2018
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief