Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Marleen van der Krogt

schoolontwikkeling, leiderschap, vml. docent NIVOZ

Marleen van der Krogt houdt zich bezig met leiderschaps- en schoolontwikkeling en was een aantal jaren docente in trajecten bij NIVOZ, waar ze alle drie de trajecten (PT, PL en PV) begeleidde. Hieronder volgt een korte profielbeschrijving van haar eigen hand en een aantal door haar geschreven blogs.

Hoe bereiden we de kinderen van nu voor op een toekomst die nog onbekend is? We staan voor een hele grote opdracht als volwassenen. Een opdracht boordevol kansen en mogelijkheden, een opdracht die het verschil kan (gaan) maken.

Wat hebben kinderen nodig?
De ruimte om zichzelf te ontdekken, hun talenten te leren kennen en te weten wanneer en hoe zij die talenten kunnen inzetten.
De ruimte om hun mindere kanten te leren kennen en te weten wanneer en hoe zij die kunnen compenseren.
De ruimte om keuzes te maken, daar verantwoordelijkheid voor te dragen en fouten te mogen maken. Volwassenen die in staat zijn perspectief te wisselen en de kinderen hierin meenemen. Volwassenen die laten zien dat het leven vol kansen en mogelijkheden zit, dat de grenzen van beperkingen opgerekt kunnen worden. Uitgaan van verschillen, voor iedereen die met kinderen werkt en kinderen opvoedt.

Als moeder van 3 jonge, opgroeiende kinderen, vind ik het belangrijk dat zij vol zelfvertrouwen en vertrouwen in de wereld, de toekomst tegemoet gaan. Ook daar heeft deze opdracht zijn volle aandacht.

Marleen was tussen medio 2013 en 2020 werkzaam voor NIVOZ. Ze schrijft al jaren over haar leven, haar onderwijspraktijk en gezinsleven.
.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief