Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Marleen van der Krogt

docent NIVOZ

Marleen van der Krogt is docente bij NIVOZ, waar ze alle drie trajecten (PT, PL en PV) begeleidt. Daarnaast was ze verbonden als opleidingsdocente aan de Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Marleen maakt deel uit van het NIVOZ-sprekersbureau en is ze dus te boeken voor een lezing, studiemiddag of workshop. Hieronder volgt een korte profielbeschrijving van haar eigen hand en een aantal door haar geschreven blogs.

Hoe bereiden we de kinderen van nu voor op een toekomst die nog onbekend is? We staan voor een hele grote opdracht als volwassenen. Een opdracht boordevol kansen en mogelijkheden, een opdracht die het verschil kan (gaan) maken.

Wat hebben kinderen nodig?
De ruimte om zichzelf te ontdekken, hun talenten te leren kennen en te weten wanneer en hoe zij die talenten kunnen inzetten.
De ruimte om hun mindere kanten te leren kennen en te weten wanneer en hoe zij die kunnen compenseren.
De ruimte om keuzes te maken, daar verantwoordelijkheid voor te dragen en fouten te mogen maken. Volwassenen die in staat zijn perspectief te wisselen en de kinderen hierin meenemen. Volwassenen die laten zien dat het leven vol kansen en mogelijkheden zit, dat de grenzen van beperkingen opgerekt kunnen worden. Uitgaan van verschillen, voor iedereen die met kinderen werkt en kinderen opvoedt.

Als moeder van 3 jonge, opgroeiende kinderen, vind ik het belangrijk dat zij vol zelfvertrouwen en vertrouwen in de wereld, de toekomst tegemoet gaan. Ook daar heeft deze opdracht zijn volle aandacht.

Marleen is sinds medio 2013 verbonden aan NIVOZ. Ze schrijft al jaren over haar leven, haar onderwijspraktijk en gezinsleven.
.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief