Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Marcel Kesselring

Onderwijsinnovator, Urban Living Lab Breda

Marcel Kesselring is kwartiermaker van het Urban Living Lab Breda, en tevens docent communicatie en stag- en projectbegeleider bij Avans Hogeschool.

Binnen het Urban Living Lab Breda (ULLB) werken studenten uit mbo- en hbo-opleidingen in stageteams aan transitievraagstukken en maatschappelijke opgave. Dat gebeurt via programma's en door het bouwen van communities. Daarin participeren bewoners van de stad, uit de verschillende wijken van Breda, samen met het bedrijfsleven, de overheid en dus ook het onderwijs. In 'samenwerkplaatsen' onderzoeken en werken we  aan het versterken van de verantwoordelijken en mogelijkheden van bewoners om mede richting te geven aan de ontwikkelingen. 

Het ULLB is te vinden op diverse plekken in de stad, maar ons centrale punt is De Koepel, Gebouw I

Marcel zelf:

'Ik heb rond 2010 vanuit het bedrijfsleven de stap gemaakt richting het onderwijs en vind mezelf een reiziger in het onderwijs die buiten kaders durft te denken om te komen tot nieuwe inzichten. In mijn bagage zit een berg aan ervaring op allerlei gebieden en disciplines (zoals social media). De mensen die mij ontmoeten, vinden me gepassioneerd met hart voor onderwijs en typeren me als een netwerker, verbinder, strateeg, praktisch en down to earth.

Ik ben op zoek naar de echte mogelijkheden van een LEVEN LANG LEREN, op weg naar een moderne samenleving met meer aandacht voor de talentontwikkeling van een kind, student of volwassene. Ik volg mijn droom!

"Je hebt de volgende keuze: maak een stap vooruit in groei, of doe een stap terug in veiligheid." -- Abraham Maslow

"I'm an idealist. I don't know where I'm going, but I'm on my way." --- Carl Sandburg

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief