Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Meester App en juf Mies: 'Schoenmaker, blijf bij je leest'

26 maart 2013

Staatssecretaris Sander Dekker doet een oproep aan docenten om aan te geven wat hun ideeën zijn. Hij wil ze tot een echte app uitwerken. 'Niet alle mogelijkheden worden benut om het leerrendement te verhogen', schrijft hij. Marcel Kesselring praat de staatssecretaris bij. 'Er is al een markt voor apps, compleet met lesbrieven! Kunnen we dit geld dan niet beter...' 

“Hoi, ik ben Meester App. Ik geef les over iPads, computers en apps in de klas. Het Ministerie heeft mij gevraagd een wedstrijd te organiseren. En hiervoor ben ik op zoek naar jou!” Heb jij een master idee voor een app in de klas? Leerlingen, ouders, meesters, juffen – iedereen mag meedoen! Ook als je al een app hebt gemaakt. Hulp nodig? Hou dan de website in de gaten, want ik geef tips en workshops.'

Meester App wil graag van docenten weten wat hun ideeën zijn. Als docent weet je namelijk het beste wat je in de klas wilt terugzien. Het beste idee wordt speciaal voor deze wedstrijd uitgewerkt tot een echte app. Bestaande apps komen in aanmerking voor mooie geldprijzen, dus ook ontwikkelaars worden opgeroepen mee te doen. Zo stimuleert Meester App nieuwe ideeën en worden de beste bestaande apps in kaart gebracht.

Waarom doet OCW dit?

“Scholen zetten ict steeds vaker in om het leerrendement te verhogen, maar niet alle mogelijkheden worden ten volle benut”, aldus staatssecretaris Sander Dekker.

Denkt Dekker dat op deze manier te bewerkstelligen? Gaat het niet om wat anders in plaats van de tools? Gaat niet juist om de leraren en de didactische en ICT  vaardigheden? (lees kennisnet publicaties ICT bekwaamheid)

“Hallo, ik ben juf Mies en wil graag ICT inzetten om mijn lessen te verrijken, maar krijg geen tijd om me hierin te verdiepen en weet daarnaast ook niet hoe. Kun je me helpen Sander?”

Geef leraren ruimte en tijd!!
En schoenmaker blijf bij je leest!

Hoera we gaan apps ontwikkelen….. duh daar is al een markt voor! Bekijk bijvoorbeeld Eduapp een prachtig initiatief  voor het vinden, delen en ontdekken van educatieve apps, compleet met lesbrieven! Dus waarom “Meester App” met overheidsgeld?  Kunnen we dat geld niet beter ergens anders aan besteden in plaats van “ballonnetjes” met lucht oplaten?

Misschien zie ik het verkeerd….. laat het me weten!  Ik sta open voor de dialoog en laat me graag overtuigen, dus kom maar op met je reacties!

Marcel Kesselring is momenteel docent online communicatie (AVANS, opleiding communicatie), kwartiermaker online communities en oprichter van COschool.
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief