Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Guus Geisen

Guus Geisen heeft als leerkracht en directeur gewerkt in het Speciaal Basisonderwijs. Om meer met de inhoud van onderwijsvernieuwing bezig te kunnen zijn heeft hij vervolgens de overstap gemaakt naar een onderwijsbegeleidingsdienst.

Momenteel is hij als zelfstandig ondernemer gespecialiseerd in innovatie en organisatieontwikkeling en werkt hij samen met zijn partners van IRISZ aan de regionale, landelijke en internationale innovatie van het onderwijs.

Hij is de auteur van “De Kunst van het Denken”. Met dit boek wil hij vooral een impuls geven aan de vormgeving van de kwaliteit van het leren en het leerproces vanuit inzichten uit hersenonderzoek. Hij creëert verbindingen tussen theorie en praktijk en vindt het belangrijk dat professionals in de klas en de school meer weten over de werking van de hersenen om vervolgens dit “weten” om te kunnen zetten in “leren” in de eigen praktijk. Elk onderdeel van de theorie wordt met rijke illustraties verbonden met toepassing in de praktijk.

Met partners bij IRISZ werkt Guus aan het “leren van de toekomst in de school voor de toekomst”. De architectuur van het leerproces, het curriculum en het leiderschap zijn belangrijke hulpmiddelen om kinderen meer betekenisvol te ondersteunen in hun leerproces.

Met Nico van deer Meer en Tijn Nuyens organsieert hij het tweejaarlijks congres: Duurzaam leren: samen vorm geven aan de toekomst. De Stichting duurzaam leren levert een bijdrage aan het bevorderen van waarden-georiënteerd onderwijs en het systeemdenken in alle scholen in Nederland. Het gelijknamige netwerk bestaat uit Animaz. Irisz. KPC Groep. NIVOZ. NDO-Interstudie. RPCZ, CPS en NTO-Effekt.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief