Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Anton Nanninga

Leraar/docent

Anton Nanninga is docent economie op het Pantarijn in Wageningen. Hij is momenteel ook gastdocent bij NIVOZ, in het traject Pedagogische Tact. In 2013 liep hij vanuit het traineeship Eerst de Klas stage bij NIVOZ en was hij zelf deelnemer aan het traject.

In augustus 2013 begon ik met het traineeship Eerst de Klas, waardoor ik na een studie Internationale Economie in Groningen uiteindelijk toch in het onderwijs terecht gekomen. Een grote verrassing was dit niet. Het werken met jongeren liep al langer als een rode draad door mijn leven. Bovendien stroom het bloed waar het niet gaan kan: zowel mijn ouders als schoonouders zijn werkzaam in het onderwijs.

Momenteel sta ik met enorm veel plezier 3 dagen per week voor de klas op het Pantarijn in Wageningen als docent economie. Een heerlijke plek waar ik veel ruimte en vertrouwen krijg om het onderwijs met collega’s zo goed mogelijk vorm te geven. Die ruimte en dat vertrouwen heb ik ook nodig om het weer door te kunnen geven aan mijn leerlingen.

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief