Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

De wereld van een mbo-student: Hoe Shivani Khargi de ruimte vond om te bestaan

18 juli 2023

‘We kunnen de wereld van ze leren’, zegt theatermaker Eric Mijnster in één van zijn voorstellingen, waarin hij put uit zijn eigen onderwijservaringen als docent. En met ‘ze’ bedoelt hij leerlingen, studenten. Jonge mensen volop in ontwikkeling, bij wie docenten naarstig zoeken naar aansluiting op hun persoonlijke leefwereld. Want dat is waar leren begint: bij die connectie. Niet alleen voor de leerling, de student; ook voor de leraar. In een NIVOZ-podcastserie navigeren leerlingen, studenten ons door hun wereld. In deze aflevering spreekt Marco Martens met Shivani Khargi. Ze studeert Artiest Popmuziek aan de Herman Brood Academie in Utrecht.

Je kunt je abonneren op de NIVOZ-podcast via Spotify en Apple Podcasts. We publiceren ongeveer tweewekelijks. Je krijgt dan bij elke publicatie automatisch een melding. Dit is aflevering 80.

 

Shivani Khargi sportte op hoog niveau en komt uit een omgeving waarin het de norm is om aan de universiteit te studeren. Ook Shivani stortte zich aanvankelijk op de wetenschap, maar in haar gitaarspel vond ze iets anders waar ze naar verlangde: ruimte om te 'bestaan'. Via o.a. projecten op de Herman Brood Academie geeft ze vorm aan die lokroep en geeft ze zichzelf de ruimte om te ontdekken wat dat haar brengt. Beluister de podcastaflevering hier:

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief