Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Video: De Onderwijsavond met Sihame was ook de avond van Youssef en Rafik, hun dromen en de kracht van #believe

24 november 2016

De Onderwijsavond met Sihame El Kaouakibi was op dezelfde dag dat Donald Trump als president van de VS werd verkozen een meer dan aangenaam en hoopvol geluid. Het publiek in Driebergen en thuis – via de live-streaming – voelde niet alleen de passie van de Belgisch-Marokkaanse social onderneemster en jongerenwerker, het werd ook getrakteerd op een bijdrage van twee van haar Urban soldiers en hun boodschap recht uit het hart, aan het eigen leven onttrokken.  In deze videoregistratie van 45 minuten maken Youssef en Rafik als geen ander de urgentie duidelijk en de noodzaak van pedagogisch denken en doen. Zeker in deze veranderlijke en spannende tijden.


Sihame vertelde op 7 november in theater Maitland zeer gepassioneerd over haar activiteiten in Antwerpen, de jongerenprojecten en de drijfveren erachter.
Waarom doet juist zij wat ze doet?

Ook voor Youssef El Kaouakibi en Rafik Bobo - twee van haar jongerencoaches - was er uiteindelijk spreektijd.
Hoe kijken zij terug op hun schooltijd, wat ervaren zij met jongeren, wat is hun boodschap naar leraren en het onderwijs?

Een verhaal over de kracht van dromen, een vangnet en/of support en de noodzaak van pedagogische noties.

Een reactie uit het publiek:
'Ik werd vanmorgen wakker,  half zeven en ik keek wat het nieuws was. En na zo’n start van de dag die begon met een constatering dat de polarisatie aan de macht was, moet ik zeggen dat het me een heel goed gevoel geeft om dit vanavond mee te mogen maken.  En ik vind het ook heel fijn dat je bij jullie alle drie merkt, - en wat we allemaal eigenlijk ook zouden moeten hebben, vind ik. Niet direct pasklare antwoorden op elke vraag, maar laten zien dat je worstelt en dat je nadenkt, en dat je weer teruggaat en denkt: oh wacht even, ik moet het toch even anders bekijken. Dat we op die manier naar de wereld blijven kijken en niet zeggen: 'zo moet het, en die kant moet het op en zo richten we het in'. Dus dank daarvoor.’


Eerdere blogs over de avond van Sihame El Kaouakibi:

'Niet wat we denken, maar wat we doen’

Stadsjongeren vertellen op Onderwijsavond: ‘Docenten, vergeet niet dat jullie vooral opvoeders zijn’

‘Het leven is uniek, onherhaalbaar en kwetsbaar’
onderwijs avond3 from HETKIND.ORG on Vimeo.

7 december: LIVE-STREAMING


Onderwijsavond: Pedagogische tact is een opdracht. Ik heb iets te doen!

De volgende Onderwijsavond in Driebergen – de vierde in de reeks van acht - is op woensdag 7 december: Pedagogische tact is een opdracht. Ik heb iets te doen! De avond is met 300 mensen uitverkocht en daarom is vanaf 19.30 uur opnieuw live-streaming mogelijk gemaakt. Achter deze link kunt u de hele avond op uw telefoon, een tablet of pc bekijken.

nivoz-livestream-schermen-7-12-16
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief