Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

'School op de schop' houdt zijn waarde

24 april 2012

Een van de bekendste vernieuwingsscholen in Nederland, Slash 21, verdween in 2006. De onderwijsvernieuwing is echter voortgezet. ‘Wij zijn voor veel andere scholen een inspiratiebron geweest’, weet ook schoolleider Henk van Dieten. Hij droeg het boekje 'School op de schop' aan, een publicatie uit 2004 van de KPC-groep. ''Het bevat principes die veel overeenkomen met de uitgangspunten van hetkind.'' 

Een passage:
De leerlingen staan aan de deur van de school te rammelen. Ze branden van ongeduld om weer verder te gaan met waar ze zo lekker mee bezig waren. Als de leraar ze naar binnen laat gaan en ze daarna nog even bij elkaar houdt om nog een paar huishoudelijke dingen te vertellen, zitten ze ongeduldig te schuiven op hun krukjes, want ze willen met hun groepje aan de slag. 

Dit zijn de eerste regels van een boekje dat in 2004 al is uitgebracht door de KPC-groep. Het is geschreven voor directeuren, leraren, bovenschoolse managers en schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Hierin wordt nader ingegaan op een “nieuw onderwijsconcept”.

In september 2002 heeft KPC Groep samen met Fontys Hogescholen het
lectoraat ‘Het nieuwe leren en nieuwe leerarrangementen’ ingesteld, met
Jozef Kok als lector.  Samen met de Stichting Carmelcollege hebben we ‘Slash21’ ontworpen, de eerste vo-school voor ‘het nieuwe leren’ in Lichtenvoorde.


Open hieronder het pdf-bestand van het boekje.

De_school_op_de_schop

Aangebracht door Henk van Dieten, oud schoolleider van Slash21.
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief