Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

6 oktober

Pedagogisch ontmoeten en (anekdotisch) schrijven

Hoe kom je tot een pedagogische ontmoeting? Met je leerling, met je collega-docent? En wat is dat eigenlijk? En kan schrijven, voorlezen of zelfs voordragen daarin een rol spelen? Rob van der Poel en Marco Martens nemen je vrijdag 6 oktober graag mee op een korte reis, waarin luisteren en schrijven een nieuwe dimensie krijgt en waarin zien en gezien worden, ook te maken heeft met de vraag: Wat roept iemand als ik op, bij iemand als jij, in een wereld als deze? Deze middag (van 13 tot 15 uur) is onderdeel van de NIVOZ/Dokhuis-Ontmoetingsweek.

Vrijdagmiddag 6 oktober
Tijden: 13 – 15 uur. Locatie: werkcafé (max 50).
Voor wie: iedere onderwijsprofessional, uit po, vo, mbo of hbo of uit een praktijk waar de pedagogiek een voorname rol speelt.

Rob en Marco - beide onder meer als redacteur verbonden aan NIVOZ - bieden je een ervaring, waarin vorm (didactiek) en inhoud (pedagogiek) elkaar versterken. Het wordt een middag waarin we onszelf en elkaar (pedagogisch) ontmoeten, ongemerkt, via de eigen stem en de aandacht voor wat er is. We schrijven en maken, van binnenuit. We bieden samen een podium voor de eigen en elkaars praktijk, voor de schoonheid en rijkheid van het onderwijsleven.

Doklaan 10, 3087 CB Rotterdam

NIVOZ/DOKHUIS-ONTMOETINGSWEEK

Het 20-jarig bestaan van stichting NIVOZ en onze landing op een nieuwe inspirerende plek in Rotterdam – in het Dokhuis – willen we vieren. Met de mensen die al langer met ons optrekken en met de mensen in Rotterdam die hun werk in onderwijs, maar ook in wijken en buurten pedagogisch willen insteken. Immers, It takes a city to raise a child. Onder die noemer is ons huis in de week van maandag 2 t/m zaterdag 7 oktober een ontmoetingsruimte, een inspiratieplek, een broedplaats voor onderwijs en samenleving.

Het volledige programma van de NIVOZ/Dokhuis-Ontmoetingsweek (maandag 2 t/m zaterdag 7 oktober) vind je hier (achter de link, met doorklik naar deelname aan diverse onderdelen).

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief