Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Onderzoek: 'Dat hersens van pubers nog niet goed werken, is te simpel gesteld'

17 september 2012

Eveline Crone maakt korte metten met de ideeën over een onrijp puberbrein. Nieuw hersenonderzoek toont aan dat hun prefrontale cortex niet zo gebrekkig blijkt te zijn als gedacht. “Dat de hersens van pubers nog niet goed werken, is te simpel gesteld,'' zegt ze als wetenschappelijk psychologe. ''In creatief denken zijn ze zelfs beter dan volwassenen, zag ze bij nadere analyse. Op de website van de Leidse Universiteit en in NRC wordt aandacht aan haar onderzoekswerk geschonken. Lees verder. 

Crone schreef recent het boek 'Het sociale brein van de puber'.

De link naar de website van de Leidse Universiteit.
De link naar het artikel in NRC.

Eveline Crone (1975) relateert in haar onderzoek de ontwikkeling van menselijke cognitie en gedrag aan de ontwikkeling van het brein.
Bij de Universiteit van Leiden zette Eveline Crone het Brain & Development laboratorium op, waar met functionele MRI-scans direct hersenactiviteit wordt gemeten bij kinderen vanaf 8 jaar.
Crone en haar onderzoeksgroep publiceren hun onderzoek in diverse internationale toonaangevende vakbladen. Voor haar werk heeft ze de J.C. Ruigrokprijs 2007 en de Junior Heymansprijs 2008 gewonnen. Daarnaast zet zij zich in voor bredere publiekscommunicatie, onder andere via het publieksvriendelijke boek 'Het puberende brein' , 'Het sociale brein van de puber' en een website voor jongeren, ontwikkeld in samenwerking met experts in jongerencommunicatie. Hiervoor won zij in 2009 de Huybregtsenprijs (voorheen Prijs van de Wetenschap & Maatschappij).
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief