Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Omdenken: ADHD-er, 'lastig' kind, niet te vertrouwen... Of toch iets anders?

25 juni 2013

Als een 'lastig', ADHD-kind een wandeling maakt met de klas dan... Ja, wat gebeurt er dan? Als de kaarten door de juf al geschud lijken, besluit een vader ze te herschikken. Het 'omdenken' van een stoere vader. Hieronder het blog van Ivo Mijland zoals verschenen op omdenken.nl. Een vader wordt gevraagd om mee te helpen met een activiteit in de klas van zijn vijfjarige dochter. De juf organiseert een boswandeling. Voorafgaand aan de wandeling wijst ze de vader op één van de leerlingen die hij onder zijn hoede heeft.

Ze zegt: 'Dat is Johan. Johan heeft ADHD. Pas op, hij loopt weg in het bos. Dit weekend waren zijn ouders hem ook weer twee uur kwijt. Let alsjeblieft goed op hem, want je kunt hem niet vertrouwen.'

De vader besluit de situatie anders te bekijken. Hij zet het jochie op de achterbank van zijn auto, klapt de spiegel om en kijkt hem in de ogen. 'Johan, ik heb een probleem. We gaan zo naar het bos. Je zult denken dat ik er als papa stoer uitzie, maar ik kan je vertellen dat ik het doodeng vind in het bos. Zou jij een beetje op me willen letten zometeen?' In het bos grijpt Johan de hand van de vader. De hele wandeling wijkt hij niet van zijn zijde, apetrots als hij is dat hij voor die stoere papa mag zorgen.

Ivo Mijland is eigenaar van Ortho Consult: www.orthoconsult.nl. Hij werkt als trainer/coach/therapeut, schrijft onderwijsboeken- en artikelen.
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief