Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Ivo Mijland

spreker, trainer, schrijver

Ivo Mijland (1969) is eigenaar van Ortho Consult (www.orthoconsult.nl). Hij werkt als trainer/coach op scholen in heel Nederland. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker op congressen en symposia.

Zijn lezingen zijn een salademix van inspiratie, integriteit, inzicht, ontmoeting en diepgang. Altijd overgoten met een humoristische dressing. Hij duikt ook vaak op in landelijke dagbladen, waar hij opiniestukken schrijft met als uitgangspunt: "Je moet kinderen niet recht maken, je moet ze recht doen". In de Volkskrant schreef hij: "Een kind is geen Duyvisnootje dat je met een stempel ok of niet ok verklaart".

Ivo Mijland deed jarenlang praktische ervaring op als docent Nederlands en als mentor/leerlingbegeleider.

Naast zijn boeiende lezingen en verdiepende werk als opleider van leerlingbegeleiders, is hij vooral ook bekend van zijn praktijkgerichte boeken. Er staan er inmiddels 18 op zijn naam. Zijn meest recente werk is 'Hakken in het zand', zijn meest verkochte werk 'Ik ben toch té gek'. Dat laatste boek werd door recensent Josje Jaasma aanbevolen als nationaal onderwijsgeschenk.

Ivo Mijland volgde zelf diverse opleidingen in Nederland en Vlaanderen, waaronder een vierjarige opleiding tot contextueel therapeut en een eenjarige opleiding Transactionele Analyse.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief