Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Luc Stevens in radiodebat over Anna van Rijn-incident

12 november 2011

De adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein werd donderdag  10 november opgepakt door de politie, nadat ouders aangifte deden wegens mishandeling. De leerling was aan het vechten in de klas, de leraar stuurde hem de klas uit, maar de leerling weigerde. Vervolgens zette de adjunct de 13-jarige jongen de klas uit.  In  het NTR-radioprogramma Dichtbij Nederland! op radio 5 werd Luc Stevens (NIVOZ) naar zijn mening gevraagd.

De uitzending start ongeveer na 15 minuten:

Presentatrice Funda Müjde stelt de vragen. Ook tafelgast Cebeli Gönül neemt deel aan het gesprek. Gönül geeft les op een ROC en is jurist. Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit en is jaren politiek actief geweest als deelraadslid voor de PvdA in de Rotterdamse deelgemeente Overschie.

Hoe moeten scholen omgaan met agressieve leerlingen? Dat willen we weten. Daarvoor aan de telefoon Luc Stevens, directeur van het NIVOZ.

Wat is het eerste wat u denkt bij het lezen van zo’n verhaal of bericht?
Dat dat kan gebeuren. Maar dat niemand dat wil.
Voor het verloop van het gesprek klik HIER

Stevens: 'De afstand tussen de ouders en de school is groot'.
En: ''Onvoorstelbaar! De politie komt vaker in school,  dat is gebruik, om de scholen te helpen. De politie komt niet in school om leraren op te halen voor de cel. Dat is een onvergefelijke fout. Omdat het gezag dat de school moet kunnen uitoefenen radicaal wordt ondermijnd.''

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief