Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

'Leerplichtwet niet van deze tijd, maar afschaffen misschien nog een brug te ver?'

22 mei 2013

Volgens Kinderombudsman Marc Dullaert zitten duizenden kinderen thuis en hebben deze kinderen specifieke behoeften die vragen om flexibele oplossingen. Dullaert pleit  voor een 'thuiszittersakkoord' en een onafhankelijke 'leerrechtregisseur' voor iedere regio. GZ-psycholoog Gerie Hermans reageert met een nuancering. 'Meestal ben ik als professional de leerplichtwet en de ambtenaar juist dankbaar. Vooral wanneer de emotionele problemen van de puber samenhangen met een vorm van 'grenzeloosheid in het systeem' rond het kind.De Kinderombudsman begon eind vorige zomer met zijn onderzoek en werd na zijn voorstel voor een ' thuiszittersakkoord'  overspoeld door reacties van ouders met kinderen die niet naar school gingen. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker liet weten dat hij zal nadenken over het voorstel. Hij is het eens dat kinderen baat hebben bij meer flexibiliteit. Lees hier het hele artikel op nu.nl

Leerplichtwet niet van deze tijd?

GZ-psycholoog Gerie Hermans reageert op dit bericht (specifiek op een artikel in de Volkskrant hierover) op haar blog. Zij meent dat de leerplichtambtenaar nu ook meedenkt en flexibel is als dat nodig is. Het afschaffen van de leerplichtwet is wat haar betreft nu nog een brug te ver.

Lees hier het hele blog.

Gerie Hermans is GZ-psycholoog met een eigen praktijk in Hilversum. Zij is er voor jongeren in de puberteit, adolescenten, ouders en opvoeders, gezinnen, partners met relatieproblemen en volwassenen die hulp en advies zoeken bij de opvoeding, de communicatie, de persoonlijke en sociale ontwikkeling en/of bij de studie- of beroepskeuze.
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief