Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Sacha Grootenboer

onderwijsbegeleider

In de hedendaagse maatschappij blijven we met een vinger naar anderen wijzen. Het schoolsysteem, de politiek, het rechtssysteem, maar ook ons privé-leven is daarop gebaseerd. Wordt het moeilijk, lastig of ongrijpbaar, dan heeft een ander het gedaan!

Ik merk in de omgang met kinderen dat zij ons veel kunnen leren en dat volwassenen hen (meestal ongemerkt) beperken in hun persoonlijke groei. Ik voel de behoefte om verbindingen te leggen tussen universele natuurlijke processen en de wijze waarop wij onze overtuigingen leven. Zin in leren en concentratie zijn altijd aanwezig als je datgene doet wat je vanuit je hart wilt doen!

Elk kind wil de wereld zelf verkennen (zelf doen!) en zijn ontdekkingen en ervaringen vertalen naar wie hij in essentie is! Ik geloof dat vrij zijn in wat en hoe je leert, ervaringen zelf mogen opdoen en de verantwoordelijkheid daarvoor mogen dragen je ontwikkeling oneindig maakt. Je bent dan leergierig en niemand hoeft je dan meer te motiveren! Zo leer je ook een ander de ruimte te geven. Daaruit ontstaat respect voor jezelf en de ander! Een wereld van verbinding begint altijd bij jezelf. 'Het leven zelf is de leerschool'.

Duurzame begeleiding begint daar waar de volwassen begeleider vertrouwt op de eigen ontwikkeling van het kind. Levensgeluk is je natuur volgen en je hart in verbinding stellen met de wereld om je heen!

In 2006 begon ik naast een betaalde baan een eigen praktijk. Ik merk dat ik meer behoefte voelde om te laten zien en ervaren wat ‘levend leren’ is dan de vicieuze cirkel van therapeutische behandelingen te blijven ondersteunen. Mijn ervaring in het bedrijfsleven, mijn opleidingen en mijn eigen moederschap met drie intelligente kinderen beiden een grondslag.

Sacha Grootenboer opereert vanuit haar eigen organisatie Op Zijn Plek en is tevens ambassadeur van NatuurKNAP bij KNAPvilla, bestuurslid bij stichting Groen Cement en stichting WBJG dat ondersteuning biedt in duurzaam natuurlijk opgroeien.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief