Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Rinke Huisman

onderwijsadviseur

Rinke Huisman (1986) studeerde in 2008 af aan de Hogeschool Domstad te Utrecht. Met twee specialisaties op zak (innovaties en omgaan met verschillen) begon zij haar onderwijs avontuur bij de Noordwijkse school in Noordwijk. Dit is een algemeen bijzondere basisschool die haar eigen visie op onderwijs heeft.

Het doel van de Noordwijkse Methode is om een kind te laten schitteren met zijn eigen talenten, zodat hij van daaruit een positieve bijdrage kan leveren aan de wereld om zich heen. Rinke deelt deze visie en in de vijf jaar dat zij op deze school werkte, ontwikkelde ze ook haar eigen talenten. Zo heeft zij een grote bijdrage geleverd aan het atelieronderwijs op de school en heeft ze steeds meer de ambitie gekregen om onderwijs te ontwerpen. In 2008 heeft zij de cursus Pedagogisch Tact gedaan bij het instituut NIVOZ te Driebergen. Tevens is zij begonnen aan de masteropleiding Onderwijswetenschappen aan de open universiteit.

Rinke's interesse gaat vooral uit naar Habits of Mind, denk-/leervaardigheden, filosofie, fotografie, auteurschap, onderwijs, innovatie en wetenschap.

Oog - Onderwijs en ontwikkeling zet zich in voor het verbeteren van onderwijs door OOg te hebben voor talent. Ieder kind, iedere ouder, ieder teamlid, ieder mens heeft talent en dat moet je benutten!

Onderwijs & kennis, het leven zit er vol van. Nooit zijn we uitgeleerd. Meteen na de geboorte begint dat proces van een leven lang leren. We leren lopen en praten. Op school leren we om te lezen en te rekenen. We leren omgaan met andere mensen. Op ons werk leren we beter te worden in ons werk. En in onze vrije tijd, leren we nog meer. Kennis is overal en OOg draagt daar graag aan bij.

Het onderwijs staat nooit stil, er is altijd wel ruimte voor vernieuwing en verbetering. Je moet dit alleen ook kunnen en willen signaleren. Dan is de eerste stap gezet.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief