Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Lonneke Snijder

Als deskundige in hoogbegaafdheid ondersteun ik ouders, scholen en andere professionals in hun uitdagingen met hoogbegaafdheid. Mijn bedrijf heet Start Voor Talent. Want elk Talent heeft een Goede Start nodig.

Ik ben dit vakgebied binnengerold door mijn eigen ervaringen met hoogbegaafdheid. Als kind was ik het type ‘succesvolle’ leerling. Het woord ‘succesvol’ staat expres tussen aanhalingstekens. Want voor de buitenwereld deed ik alles prima. Maar ik werkte eigenlijk ver onder mijn kunnen. Dit was zo op de basisschool, op het voortgezet onderwijs, op de PABO en ook later in mijn werk voor de klas. Ik had letterlijk nooit geleerd hoe ik moest leren, hoe ik mezelf moest ontwikkelen en uitdagen. Ik werd er uiteindelijk letterlijk ziek van.

Vroeger bestond er weinig kennis en begrip over hoogbegaafdheid. Dat begint nu te veranderen. En daar draag ik graag aan bij. Mijn opleiding heb ik zelf samengesteld: ik volgde interessante modules aan de ECHA-opleiding (CBO,Radboud, Nijmegen), bij Novilo, en las talloze boeken over dit onderwerp. De combinatie met mijn ervaring als leerkracht is een goede basis om scholen vooruit te helpen op dit gebied. Ook begeleid ik vanaf het schooljaar 2014-2015 een plusklas in Driebergen.

Daarnaast haal ik veel voldoening en plezier uit het begeleiden van ouders. Door mijn ervaring als moeder van drie 'slimpies' kan ik me goed verplaatsen in de dilemma’s en beslissingen waar ouders voor komen te staan. En welke emoties daar allemaal bij meespelen. En ook ik weet, hoe fijn deskundig advies kan zijn als je het even niet meer weet!
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief