Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Linda Wispels

(…) ‘Maar wat ik wel weet,’ vervolgde de kauw, ‘is dat ik er altijd voor je zal zijn. Als je het even kwijt bent, kan je altijd terugkeren naar hier.
Ik zal naar je luisteren en je de vragen stellen waar je zelf het antwoord nog niet op weet. Zie het als een haven, een veilig plek waar je naar uit kan kijken.
Maar weet ook dat ik uitkijk naar jou. Dat ik jou zie in alles wat je bent.
En dat ik boven alles om je geef.’


Mijn naam is Linda Wispels en ik ben sinds 2008 werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.
Door het schrijven van fabels probeer ik te zoeken naar een diepere betekenis in de dingen die ik dagelijks in schoolsituaties meemaak. Het leert me stil te staan en na te denken over wat ik als leerkracht en als mens belangrijk vind. Het verbindt me steeds opnieuw en hechter aan mijn waarden en daarbij ook aan de kinderen in mijn klas.

Het traject pedagogische tact heeft me dieper geworteld als leerkracht. Ik heb veel geleerd over de kracht die jij als leerkracht bezit en hoe je daarmee het verschil kunt maken voor een kind.
Verbondenheid is daarbij het kernwoord. Op zoek gaan naar de connectie tussen jou en het kind en het stimuleren van verbinding tussen leerlingen onderling; dat is waar ik iedere dag voor sta.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief