Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Karien Verhappen

schrijver

Karien Verhappen is afgestudeerd onderwijskundige en communicatiewetenschapper en werkt bij Globi. Samen met haar collega’s bij Globi, die expertise en ervaring hebben op het gebied van interculturele communicatie, internationalisering, wereldburgerschap, burgerschap en antropologie, ondersteunt ze scholen in het maken van interculturele verbinding. Door activiteiten te organiseren voor leerlingen bijvoorbeeld, maar ook door te ondersteunen op het gebied van visie, beleid en professionalisering.  

Nieuwsgierig zijn is bij het maken van oprechte verbinding essentieel, zo stelt Karien. In je nieuwsgierigheid durven en kunnen stappen is een belangrijke interculturele vaardigheid voor elke inwoner op onze wereldbol. Karien ontdekte dat schrijven haar de mogelijkheid geeft nieuwsgierigheid voorop te stellen: als je mensen interviewt over ervaringen of ontwikkelingen onderzoekt, is nieuwsgierigheid dat wat ervoor zorgt dat je een verhaal kan maken. En nieuwsgierigheid naar je publiek zorgt ervoor dat je kunt voelen welke informatie zij nodig hebben en welke verhalen hen kunnen inspireren. Door bewust nieuwsgierigheid voorop te zetten, lukt het Karien om over andere zaken, denk aan vooroordelen, onzekerheden en ‘ja, maars’ heen te stappen en de wereld van een ander binnen te treden. Om die daarna toegankelijk te maken voor de andere ander: de lezer. 

Karien heeft in haar werk haar plek gevonden op het snijvlak van onderwijs, communicatie en cultuur en interculturele verbinding. Een plek die haar zowel een thuis biedt als eindeloze mogelijkheden geeft om op ontdekking te gaan.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief