Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Ine van Vuuren

teamleider

Ik ben Ine van Vuuren. Creatief en bevlogen voor onderwijs op mensenmaat, met zachte g en hart voor onderwijs. Ik geef iedereen een 10! Niet zozeer als meetinstrument, maar als een middel om mensen open te laten staan voor alle mogelijkheden. Onderwijs is geen wedstrijd, maar is leren en laten leren. Ik zoek als een parelvisser naar mogelijkheden in plaats van tekorten van mensen. Bij mij is er altijd ruimte voor nieuwe inzichten, verwondering, nieuwsgierigheid en groei. 

Ik hou van leren van en met elkaar. De kracht van goed onderwijs zit voor mij in samen koers houden, vakmanschap en liefde en toewijding. Tenslotte vind ik het belangrijk met alle ‘bewoners van de school’ samen de school te maken, want kinderen zijn niet de mensen van morgen, maar mensen van vandaag.

De meeste werkervaring heb ik opgedaan in het Speciaal Basisonderwijs. Ik was er groepsleerkracht, preventief ambulant begeleider, orthopedagoog, remedial teacher, intern begeleider,  schoolleider  en soms allemaal tegelijk :)

Ik heb er goed leren kijken naar kinderen, omdat het uitmaakt te weten wat ze ‘nodig hebben’. Ik heb er ook geleerd hoe je dat met liefdevolle aandacht en goed gevulde ‘gereedschapskist’ vol vakkennis, organisatorische vaardigheden en pedagogisch- en (ortho)didactisch handelen kunt realiseren.

Momenteel werk ik als teamleider op de Alexander Roozendaalschool in Amsterdam, een school voor speciaal onderwijs (cluster 2). Ik vind het belangrijk dat ieder kind er op school mag zijn. Erbij horen en begrip hebben voor elkaar, naast het bieden van kwalitatief hoogwaardig onderwijs, daar ga ik voor!  Alle leerlingen kansen geven, dat verbindt me met NIVOZ. 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief