Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Floor Basten

onderzoeker, publicist, coördinator, activist

Floor Basten (1970) is postdoctoraal onderzoeker bij de Radboud Universiteit op het thema academic citizenship en onder meer verbonden aan de NSO CNA leiderschapsacademie. In 2008 nam ze het initiatief tot de oprichting van Campus Orleon, een netwerk dat staat voor onderzoek in de samenleving.

Floor groeide op in Venlo en verhuisde in 1988 naar Nijmegen. Daar studeerde zij in 1994 af in Franse Taal- en Letterkunde en in Sociale Wetenschappen. In 1996 startte ze als buitenpromovendus met een promotieonderzoek dat zij in 2000 met succes verdedigde. Daarna deed ze als postdoc in het kader van een internationaal EU gefinancierd project onderzoek naar actief burgerschap.

In 2003 richtte Floor als independent researcher haar onderzoeksbureau OrléoN op (organisaties leren onderzoeken). Van 2006 tot 2008 was Floor programmaleider "Beelden in vele culturen" bij het Huis voor de Democratie. Bijna 15 jaar terug nam ze het initiatief tot de oprichting van Campus OrléoN. Op het platform van Campus Orleon deel je je liefde voor onderzoek met mensen die net zoals jij ideeën hebben over hoe je daarmee de samenleving mooier en vrolijker kunt maken.

Terugkerende thema’s in Floors werk zijn posthumanisme, kennisdemocratie en open samenleving.

Ze was in 2021-2022 klimaatburgemeester van Nijmegen en is sinds kort ook aspirant bestuurslid van de Partij voor de Dieren.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief