Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Edith van Montfort

Collega van bestuur SAAM*, participant Leve het onderwijs

Drs. Edith van Montfort is lid van het collega van bestuur bij SAAM* , dat bestaat uit 26 basisscholen in vijf gemeenten in en rondom Oss (6.600 kinderen en zo’n 650 collega’s). Daarnaast is Edith een van de voortrekkers in het collectief Leve het onderwijs, een beweging van schoolbestuurders die geloven in een nieuwe manier van besturen. Van moeten naar mogen. Van controleren naar vertrouwen. Van ‘wat kan niet’ naar ‘wat kan wel’. Leve het Onderwijs! is een beweging van verschilmakers in het onderwijs, die samen zorgen dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Bij SAAM* - een fusie van SKBO en OOG - staat samen ontdekken, maken en leren centraal. Iedere school geeft daar op zijn eigen wijze invulling aan. SAAM*-scholen zijn katholiek, openbaar of iets daartussen. Iedereen is welkom op onze scholen. Wij werken SAAM* met onze partners in de wijk aan onderwijs dat deugt. Wij zijn SAAM*

Edith van Montfort was eerder directeur bij de Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel (later de Onderwijscoöperatie) en directeur bij Fontys Pabo Tilburg.

Vol vrolijkheid en daadkracht wil ze vanuit diverse perspectieven staan voor mooi onderwijs! Ik sta lerend, ontwikkelend en een beetje stout in mijn praktijk. Ik wil professionals in het primaire proces inspireren en bovenal 'bevoorwaarden' het beste in zichzelf waar te maken; opdat zij ertoe doen in het leren en leven van de lerenden!
 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief