Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Dominique Caniëls

schoolopleider/ coach/ ondersteunend teamleider

Al sinds 2001 is Dominique Caniëls docent Lichamelijke Opvoeding op OBC Huissen, een vmbo-school in de Overbetuwe. Hij doet zijn werk met hart en ziel. 

‘De reden dat ik al zo lang op deze school werk, is dat ik er zo ontzettend mezeldf kan zijn. Ik ben ook gewoon graag op school en tussen de leerlingen. Een pauze surveilleren is voor mij geen straf of taak, maar gewoon leuk om te doen. Dan kan ik lekker informeel met die kids praten en vragen naar hun weekend. 

Dat gevoel gun ik iedereen. Ik wil heel graag dat de leerlingen uit de klas zichzelf kunnen en mogen zijn, daar zal ik alles aan doen. Maar ook zeker mijn collega's. Het werken met de kinderen moet gewoon leuk zijn, ga op zoek naar de momenten dat het wel leuk is en breid dit uit. In de klas is dat soms lastig maar er zijn voldoende andere momenten waar je dit kunt doen. In mijn rol als schoolopleider zie ik het ook als mijn taak om de studenten hier meer bewust van te maken. Relatie, relatie, relatie. 

Als blijkt dat je dit niet lukt, of niet leuk vindt mag je jezelf echt de vraag stellen of het onderwijs wel geschikt is voor je.’

Dominique is dan ook coach en schoolopleider op OBC Huissen. In 2019 volgde hij met een aantal collega’s het opleidingstraject Pedagogische Tact.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief