Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Carolien Munters

“Human communities depend upon a diversity of talent, not a singular conception of ability” Ken Robinson

Carolien heeft in het regulier en speciaal onderwijs gewerkt als leerkracht, remedial teacher, trainer en ambulant begeleider. Daarnaast heeft ze heeft vanaf 2011 haar eigen praktijk waar de kwaliteiten van elk individu centraal staan, ten behoeve van de ontwikkeling van elk kind. Zij richt zich op kinderen en hun opvoeders.

"Elke ouder wil een goede ouder zijn. Elke leerkracht wil een goede leerkracht zijn. Ik ga uit van de goede intenties van mensen. In mijn beleving wil elk mens een goed mens zijn. Ik zie anderen als gelijkwaardige partners in de opvoeding van hun kinderen of leerlingen, met elk hun eigen kennis en kijk op de situatie. Door samen te werken kom je écht verder en help je kinderen zich optimaal te ontwikkelen.
Ook kinderen hebben hun goede intenties. Zij willen niet ‘vervelend doen’, ‘niet opletten’, of ‘lastig zijn’. Zij willen niets liever dan hun ouders en leerkrachten pleasen. Een goed kind zijn. Blijkbaar lukt het hen soms niet en hebben ze extra hulp nodig. Hierbij help ik hen én hun ouders en leerkrachten graag"

Carolien is geregistreerd remedial teacher, kindercoach en trainer in sociale vaardigheden/faalangstreductie. Ze heeft haar eigen training voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen ontwikkeld: de Samen Blij training. Naast het werken in haar eigen praktijk werkt ze ook freelance als ambulant begeleider en leerlingbegeleider in het basis- en voortgezet onderwijs.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief