Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Bea Driessen

Mijn naam is Bea Driessen en ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam in het onderwijs, waarvan de laatste twaalf jaar op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Vanaf 2008 werk ik op de VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs) afdeling.

Op onze school zitten pubers met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 12-20 jaar van wie het IQ niet hoger is dan 70 (‘normaal’ ligt IQ ligt tussen 85-110). Op onze school zitten leerlingen met verschillende syndromen, waarvan het syndroom van Down wel het bekendste is. Daarnaast hebben we te maken met leerlingen met (ernstige) gedragsstoornissen waaronder ADHD en autisme.

Ik werk met heel veel enthousiasme en gedrevenheid met deze bijzonder pubers. Ze doen als geen ander een appѐl op wie je zelf bent. Nog elke dag word ik geraakt door hun oprechtheid, puurheid en vrolijkheid, maar ook door hun boosheid, frustraties en kwetsbaarheid. Ik zie het als een grote uitdaging mijn leerlingen te begeleiden en voor te bereiden op hun eigen plek in de maatschappij. Dat kan alleen in een goede, rustige, gestructureerde, positieve en stimulerende omgeving.

Op 't Korhoen proberen wij de leerlingen dat iedere dag te bieden en dat is ook de uitdaging die ik elke dag aanga. Naast mijn werk ben ik schrijfster. In april 2011 heb ik mijn eerste boek ‘Bijzonder Gewoon, Gewoon Bijzonder’ gepubliceerd. Ik vertel en schrijf met passie en humor over mijn werk.

Mijn missie is om meer bekendheid te geven aan dit type onderwijs en mijn kennis en ervaringen te delen.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief