Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Barbara Winkelhuyzen

De ontwikkeling van kinderen boeit mij altijd en overal. Met mijn ervaring als huisvestingsadviseur in het onderwijs streef ik naar inspirerende en uitdagende leeromgevingen. Door mijn interesse in de positieve psychologie, ben ik een adviseur die zich vanuit oprechte interesse verdiept in iedere onderwijsvisie en van daaruit meedenkt.

In een co-creatie met de school inspireer ik tot oplossingen die bijdragen aan het primaire proces. Met de school bedoel ik alle gebruikers van de leeromgeving: de docenten, de ouders maar zeker ook de leerlingen. Deze laatste groep wordt vaak niet gevraagd, terwijl dit de grootste gebruikersgroep is en ze vaak zeer creatieve oplossingen toevoegen. Vrijheid aan leerlingen geven om het gebouw deels in te richten en hun zo een platform te geven om zichzelf te laten zien, spreekt mij erg aan.

Het gebouw kan ook als een interventie middel ingezet worden om veranderingen door te voeren of om vernieuwingen uit te proberen. Dat zie ik erg weinig gebeuren. Terwijl je in een bestaand gebouw zoveel kan uitproberen. Hiervoor geldt echter wel: “If you’re not prepared to be wrong, you’ll never come up with anything original”. (Sir Ken Robinson).

Inspireren doe ik door beelden te creëren of te laten zien. Tijdens mijn studie bouwkunde heb ik dit talent mogen ontwikkelen. Mijn pinterest pagina (Barbarainspires) is open voor ieders inspiratie. Graag neem ik mensen mee om ze te laten zien wat allemaal mogelijk is en hoe het gebouw en de buitenruimte daaraan kan bijdragen.

Op de site HetKind.org komen mensen aan het woord die mij inspireren en verder brengen in mijn werk. Bij de visie dat ieder kind anders is, sluit aan bij mij. Dat kun je in je schoolomgeving ook laten zien en stimuleren. Hoe? Bel me, ik denk graag mee.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief