Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Arie C. de Bruin

onderwijsbegeleider, ontwikkelaar, inspirator

Arie de Bruin (1947) is 44 jaar werkzaam geweest in het onderwijs als leraar, directeur (in po, mbo en hbo), pedagoog, trainer, algemeen directeur en voorzitter van het CvB van een stichting voor PO (Kind en Onderwijs Rotterdam). In alle functies is hij altijd les blijven geven.

Nog altijd is hij actief betrokken bij diverse onderwijsprojecten als trainer, ontwikkelaar, begeleider. Hij is voorzitter van het bestuur van de Janusz Korczak Stichting Nederland en als vrijwilliger werkzaam voor Edukans. Daar is hij betrokken bij de uitvoering van het programma Werelddocent/SL in o.m. Uganda.
Wekelijks geeft hij bovendien één dag muziekles op een basisschool en een sbo-school in het hartje van Rotterdam.

Hij is ook bekend geworden door zijn onderwijscabaret. Jarenlang organiseerde hij met pabo-studenten (cabaretgroep Framboos) programma’s over alles wat met onderwijs en opvoeding te maken heeft. Nu treedt soms nog hij als solist op.

Arie de Bruin heeft vele artikelen en columns geschreven voor diverse onderwijsbladen en diverse andere publicaties over onderwijs op zijn naam. Als dichter heeft hij meerdere gedichtenbundels uitgegeven, met name over allerlei situaties uit de wereld van opvoeding en onderwijs.

De ideeën van Janusz Korczak hebben grote invloed gehad op het denken en handelen van Arie. Korczaks’ visie waarin kinderen als volwaardige partners van volwassenen tot hun recht kunnen komen is dé basis voor goed onderwijs. (zie: www.korczak.nl).

Arie geeft lezingen over diverse pedagogische thema’s, workshops en gastcolleges over de betekenis van Korczak voor het onderwijs en opvoeding, al of niet aangevuld met cabaret en poëzie.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief