Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Gabrielle Taus neemt afscheid van NIVOZ als directeur-bestuurder

3 november 2023

Beste NIVOZ-vrienden,

Na 12,5 jaar - waarvan 8 jaar als directeur - neem ik per 1 december afscheid van stichting NIVOZ. Met ons nieuwe huis in Rotterdam, een heldere missie en een stevig team voelt het als het juiste moment om het stokje over te dragen.

Ik ben dankbaar dat ik heb mogen bijdragen aan de missie van NIVOZ: leraren en schoolleiders sterken in de uitvoering van hun pedagogische opdracht, zodat alle kinderen zich gezien en verbonden voelen en zich vormen tot volwassenen die verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen in onze samenleving.

Doordat het werk van NIVOZ aansluit bij mijn mens- en wereldbeeld, heeft het in al die jaren nooit als werk gevoeld. Niet aan het begin toen oprichter Luc Stevens een groep professionals om zich heen had verzameld die zijn ideeën deelde. Maar ook niet in de afgelopen periode waarin NIVOZ een solide organisatie is geworden met een vast team en een breed palet aan activiteiten.

Als ik terugkijk op mijn tijd bij NIVOZ zijn er veel mooie ontwikkelingen en momenten geweest waarvan ik er een paar wil delen:

  • De menswaardige cultuur binnen NIVOZ en de samenwerking met waarden-gedreven collega’s en partners.
  • De vliegende start van Platform hetkind en de betekenis van al die artikelen uit de onderwijspraktijk die laten zien dat het kan!
  • De inhoudelijke ontwikkeling en groei van de trajecten Pedagogische Tact en Pedagogisch Leiderschap.
  • Alle inspiratie voortkomend uit de NIVOZ-leerstoel van Gert Biesta bij de Universiteit van Humanistiek.
  • Verdiepende onderwijsavonden en symposia met honderden bezoekers.
  • De vele ontmoetingen met gedreven en bekwame leraren, schoolleiders, bestuurders, opleiders en andere betrokkenen.
  • De start van de Educatieve Master samen met de Erasmus Universiteit en de samenwerking met andere lerarenopleidingen in het Whole Child Development programma en het Programma Grootstedelijke Pedagogiek.
  • Het mooie Driebergen en de verhuizing naar het prachtige Dokhuis – wat een voorrecht dat ik in deze mooie omgevingen heb mogen werken.

De komende weken gaat NIVOZ op zoek naar een nieuwe directeur. Als je een pedagogisch hart hebt en vanuit een urgente missie leiding wil geven aan bevlogen mensen met als thuisbasis Rotterdam-Zuid, dan is dit de mooiste rol die er is.

Zelf ga ik mijn opgedane kennis en ervaring meenemen naar een impactvolle organisatie buiten het onderwijs.

Ik wens jullie alle goeds en vooral veel wijsheid en moed om de pedagogische opdracht meer centraal te stellen in het onderwijs.

Hartelijke groet,

Gabrielle Taus

 

 

 

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief