Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Februari is bij NIVOZ inspiratiemaand: doe gratis mee aan 'Vitamovies beeldboosters'!

Februari is bij NIVOZ inspiratiemaand. Onder de titel 'Vitamovies beeldboosters' organiseren we op dinsdag 1 februari, 8 februari, 15 februari en 22 februari anderhalf uur een pedagogische kennismaking met pedagogische films, series en documentaires aan de hand van fragmenten. Je kunt als leraar, schoolleider en of onderwijsmaker vier keer - gratis - meedoen. Het is online en van 16 uur tot 17.30 uur. Telkens is een van onze opleiders/docenten de host. Meld je tevoren aan via onderstaande link.

Vitamovies beeldboosters
We willen leraren en schoolleiders bemoedigen en geven vier keer negentig minuten inspiratie weg. We faciliteren vitale ont-moetingsruimte om op te laden, om je te laten raken en in gesprek te gaan met collega-docenten en onderwijsmakers. 

Vier dinsdagen van 16:00 -17:30 uur is er gelegenheid om je werkdag met een boost af te sluiten, zodat je er de volgende ochtend - met jouw leerlingen en collega's - weer vol energie voor kunt gaan.

Deelname is gratis
Je geeft je op voor 1 of meerdere keren. 
 

Aanmelden - Februari NIVOZ-inspiratiemaand
 

Overzicht

1 februari: fragmenten uit Dreamschool door Merlijn Wentzel 
In Dream School proberen Nederlandse deskundigen en beroemdheden 15 voortijdige schoolverlaters weer aan het leren te krijgen.

8 februari: film Most likely to succeed’ door Martijn Galjé.
In Most Likely To Succeed bezoekt documentairemaker Grey Whitely High Tech High: een schoolvoorbeeld van hoe het ook kan. 'Iedereen die zich afvraagt hoe ons onderwijs er in de toekomst uit zou kunnen zien, moet deze film gezien  hebben”, aldus Johannes Visser van De Correspondent.

15 februari: verrassing, door Anouk Liebrand.

22 februari: fragmenten uit Freedom Writers door Tjitske Bergsma. (Netflix-abonnement nodig)
Erin Gruwell (gespeeld door Hilary Swank) is een beginnend lerares op de Amerikaanse Woodrow Wilson Classical High School. Ze krijgt een van de slechtst presterende klassen toegewezen. Haar klas lijkt weinig onder de indruk van haar pogingen om hen iets bij te brengen, maar gaandeweg het schooljaar weet ze daar dankzij ongewone lesmethoden toch verandering in te brengen.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief