Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

De leraar die ik ben: 'Proberen... en nog eens proberen'

5 september 2012

De authenticiteit van Mr. Kanamori, zijn oprechtheid en zijn visie op onderwijs, is een voorbeeld voor veel leraren. Teun Brand  werd geprikkeld door vragen die over zijn kern als leraar gaan. Waarom ben jij de leraar die je bent? Wat zijn sleutelervaringen in jouw biografie en waar haal jij inspiratie vandaan? Zijn bijdrage. 'Proberen... en nog eens proberen'.Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Kleine dingen. Een compliment van een kind, een lach van een ouder, een gesprek met de klas. In gesprek met collega’s, studenten, leidinggevenden en uiteraard mijn leerlingen. Natuurlijk door experts, zoals Mr. Kanamori, Pasi Sahlberg, Marcel van Herpen en anderen van wie ik lezingen heb bij mogen wonen. Doen! Door te proberen, te leren, te kijken, te luisteren, te reflecteren, nog eens te proberen en zo verder, raak ik geïnspireerd.

Dik gedrukt ontstaat zo het woord KIND. Volgens mij de allerbelangrijkste inspiratiebron voor iedereen die in het onderwijs werkzaam is. Samen met de leerlingen zorgen voor goed onderwijs, dat willen we toch allemaal?

Teun Brand
Graaf van Ursel in Moergestel

Heb je zelf een bijdrage als leraar voor hetkind?
Stuur je tekst naar [email protected]  


Meester Kanamori, de bekendste leerkracht van Japan, is in Nederland en geeft het antwoord op de vraag wat de opdracht van het onderwijs moet zijn: Leerlingen voorbereiden op het leven, met aandacht voor het individu, de ander én het collectief. Duizenden leraren en schoolleiders in Nederland  omarmen deze opdracht. Zij ontmoeten Mr. Kanamori en elkaar tijdens diens bezoek aan Nederland, tussen 3 en 12 september 2012. In deze tijden van grootste plannen en structuurwijzigingen in de politiek, laten zij zien dat het de mens zelf is die het verschil kan maken.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief