Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

'De leerlingen geven hun mening over mij. Een betere afsluiting van het jaar kan ik mij niet wensen'

10 juli 2015

'En toen stond daar opeens een cameraploeg. De mannen van Editie.nl waren supertof, wachtten netjes tot de leerlingen klaar waren met presenteren en gingen toen de leerlingen interviewen. Dat interviewen van de leerlingen hadden we eigenlijk niet besproken over de telefoon.' Maatschappijleraar Bas Huijbers krijgt de vraag of hij geïnterviewd wil worden door Editie NL en springt gelijk in het diepe. De leerlingen worden er onverwachts bijgehaald en geven ook hun mening. 

Schermafbeelding 2015-07-08 om 21.44.39Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) kwam met een voorstel aan de Tweede Kamer om scholieren op het voortgezet onderwijs mee te laten doen aan de beoordeling van hun docenten.
Niet dat ik daar iets vanaf wist, maar opeens ging mijn telefoon en belde de redactie van Editie.nl. Ze vroegen wat ik van het voorstel vond. Ik vertelde dat ik daar helemaal voor was en dat we dat al jaren op het IJburg College deden. Blijkbaar vertelde ik niet alleen maar onzin, want daarna vroegen ze of ze mij mochten interviewen.


Ik vond dat eervol, maar gaf wel aan, dat ik niet op school was. Ik was op lokatie, bij Urban Campsite Amsterdam, omdat mijn leerlingen daar eindopdracht voor het Centrumeiland aan het presenteren waren. Deze toffe realistische opdracht heb ik samen met adviesbureau Vannimwegen ontwikkeld.En toen stond daar opeens een cameraploeg. De mannen van Editie.nl waren supertof, wachtten netjes tot de leerlingen klaar waren met presenteren en gingen toen de leerlingen interviewen. Dat interviewen van de leerlingen hadden we eigenlijk niet besproken over de telefoon. Direct voor de camera, dit pas echt scholieren beoordelingen hun docent (link naar nieuwsitem)!De leerlingen deden hun eindpresentaties, daarna werden ze geïnterviewd door Editie.nl en mochten ze allemaal iets positief en iets negatief zeggen over mij. Ze deden het heel goed, een beter afsluiting van het schooljaar had ik niet kunnen wensen.


Bas Huijbers is leraar op het IJburg College in Amsterdam.Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief